Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Γλώσσα μοσχαρίσια κρασάτη

Μαγειρεύει ο κ. Σταμάτης Μούντριχας - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου
Ανταπόκριση από την κουζίνα του Σταμάτη !!!




Έχω λοιπόν βράσει την γλώσσα για περίπου μισή ώρα, αφού πριν την έπλυνα και την καθάρισα καλά Θέλει καλό ξάφρισμα γιατί η γλώσσα αφρίζει πολύ.
Την έβγαλα , την στράγγισα, σούρωσα το ζουμί και το κράτησα σε ένα μπωλ. Ξεφλούδισα με προσοχή την γλώσσα και την έκοψα σε φέτες.
Τώρα βάζω λάδι σε μία φαρδιά κατσαρόλα και αφού κάψει θα απλώσω τις φέτες. Αλατίζω , πιπερώνω και αφού ροδίσουν κάνω το ίδιο γυρίζοντας από την άλλη μεριά. Όταν ροδίσουν και από εδώ, σβήνω με μία κούπα λευκό κρασί και σκεπάζω για 4-5 λεπτά την κατσαρόλα.
Ρίχνω μετά δύο κούπες ζωμό, από αυτόν που έχω κρατήσει, δύο-τρεις σκελίδες σκόρδο και τρία-τέσσερα κλωναράκια σέλινο, χωρίς να τα κόψω. Το αφήνω σε χαμηλή φωτιά, επιβλέποντας να μείνει μόνο με την σάλτσα του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ