Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Μοσχαροκεφαλή στη λαδόκολα

Από την κ. Μάρω Κουκουτσέα - Μπουσσίου - Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μαρμαρίου



Ενας υπέροχος μεζές !!!
Η μοσχαροκεφαλή είναι μεγάλη και ολόκληρη ψήνεται καλά σε επαγγελματικό φούρνο.
Στο σπίτι όμως μπορούμε να φτιάξουμε πολύ νόστιμα τα μάγουλα της μοσχαροκεφαλής σε λαδόκολα.



Χρειαζόμαστε 2 κιλά περίπου μάγουλα από μοσχαροκεφαλή. Πλένουμε το κρέας καλά, το αλείφουμε με λάδι, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μερικές σκελίδες σκόρδο και αρκετό δυόσμο.
Το τυλίγουμε πολύ καλά σε 2-3 λαδόκολες, κάθε μια την τυλίγουμε και τη δένουμε ξεχωριστά για να μη χυθούν τα ζουμιά του ψητού.
Το βάζουμε τρείς ώρες ή και περισσότερο σε μέτριο φούρνο να σιγοψηθεί. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

3 σχόλια:

  1. Και είχα απορία πως γίνεται η μοσχαροκεφαλή..
    Πες μου αν θέλεις τι κάνουμε με το μυαλό της...
    Θέλω να παραγγείλω στο χασάπη μου και θα του πω να μου τη σπάσει για να μπορέσω να την μαγειρέψω...
    Αλλά δεν ξέρω πως χρησιμοποιείται το μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ. ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ ΣΕΚ ΔΡΑΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι να βάλουμε τα μάγουλα αποβραδίς σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό που να τα σκεπάζει και να μείνουν όλη τη νύχτα(τουλάχιστον 12-15 ώρες). Στην συνέχεια βάζουμε αρκετή ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Επίσης καλό έιναι να τυλίξουμε μαζί και αρκετά παξιμάδια γιατί βγάζει πάάάρα πολλά ζουμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή