Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μοσχαροκεφαλή στη λαδόκολα

Από την κ. Μάρω Κουκουτσέα - Μπουσσίου - Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μαρμαρίου



Ενας υπέροχος μεζές !!!
Η μοσχαροκεφαλή είναι μεγάλη και ολόκληρη ψήνεται καλά σε επαγγελματικό φούρνο.
Στο σπίτι όμως μπορούμε να φτιάξουμε πολύ νόστιμα τα μάγουλα της μοσχαροκεφαλής σε λαδόκολα.



Χρειαζόμαστε 2 κιλά περίπου μάγουλα από μοσχαροκεφαλή. Πλένουμε το κρέας καλά, το αλείφουμε με λάδι, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μερικές σκελίδες σκόρδο και αρκετό δυόσμο.
Το τυλίγουμε πολύ καλά σε 2-3 λαδόκολες, κάθε μια την τυλίγουμε και τη δένουμε ξεχωριστά για να μη χυθούν τα ζουμιά του ψητού.
Το βάζουμε τρείς ώρες ή και περισσότερο σε μέτριο φούρνο να σιγοψηθεί. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

10 σχόλια:

  1. Και είχα απορία πως γίνεται η μοσχαροκεφαλή..
    Πες μου αν θέλεις τι κάνουμε με το μυαλό της...
    Θέλω να παραγγείλω στο χασάπη μου και θα του πω να μου τη σπάσει για να μπορέσω να την μαγειρέψω...
    Αλλά δεν ξέρω πως χρησιμοποιείται το μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ. ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ ΣΕΚ ΔΡΑΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι να βάλουμε τα μάγουλα αποβραδίς σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό που να τα σκεπάζει και να μείνουν όλη τη νύχτα(τουλάχιστον 12-15 ώρες). Στην συνέχεια βάζουμε αρκετή ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Επίσης καλό έιναι να τυλίξουμε μαζί και αρκετά παξιμάδια γιατί βγάζει πάάάρα πολλά ζουμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το επιχειρίσω σε μικρή κεραμική γάστρα. Ελπίζω να γίνει νόστιμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά πώς έγινε στη γάστρα;; Αν την φτιάξατε πείτε μου σας παρακαλώ. Κι εγώ έτσι σκέφτομαι να τη φτιάξω. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  5. επειδη σχεδον μια φορα τον μηνα με διαφορες παρεες τρωγω μοσχοροκεφαλη εχω γινει εξπερ.
    ολοκληρη μοσχαροκεφαλη μεχρι 12 κιλα χωραει στον φουρνο της κουζινας.αγοραζετε απο το σουπερ μαρκετ σακουλες ψησιματος γιγας μαρκας sanitas ισα ισα που χωραει η κεφαλη μεσα και την ψηνετε 3,5 ωρες στους 200 βαθμους.θα καψει ο φουρνος γυρω στο 1 ευρω .μονο αλατοπιπερο βαλτε τιποτε αλλο.και βαλτε πανω απο την σακουλα αλουμινοχαρτο για να μη ροδισει απο την αρχη η κεφαλη και για να μην ακουμπα η σακουλα στην αντισταση και καει.
    η μοσχορακεφαλη ολοκληρη στην βαρβακειο αγορα κοστιζει 2,5 ευρω το κιλο.πουλανε ομως σκετη γλωσσα με 6,5 ευρω και μαγουλα μοσχου με γλυκαδια 3,5 ευρω ενω σκετα 4,5 ευρω το κιλο.τωρα τελευταια παιρνω τετοια και οχι ολοκληρη μοσχαροκεφαλη και δεν κουβαλαω βαρος.ακριβως την ιδια συνταγη κανω.
    πολυ καλος μεζες αλλα τον βαρεθηκα.την τελευταια φορα εφαγα πριν 6 μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων,ψήνει εκεί το μοσχαρίσιο μυαλό για 12 λεπτά. Στα μικροκύματα,δεν μένει κολυμπηθροξυλο από μικρόβια! Σκοτώνει τα πάντα σε 1 λεπτό.Τωρα θα μου πεις, σκοτώνει και τα καλά!! Αυτό είναι αλλουνου Παππά ευαγγέλιο...
    Δεν βγάζετε καμμία μεμβράνη.Απλως,βάζετε το μυαλό σε μπολ και αλλάζετε το νερό 5-6 φορές σε 1 τέταρτο!!
    Μετά,βάζετε το μυαλό σε στρογγυλό ταψακι για μικροκύματα..Αλατοπιπερωνετε,ρίχνετε 1 πρέζα τζίντζερ, κύμινο,λίγο τριμμένο σκόρδο,2 κουτ.σουπας έξτρα π.λαδι,1 πρεζα κουρκουμά,1 κ.σουπας λεμόνι,και ψήνετε για 12 λεπτά.Για να μην λερώσετε τον φούρνο, σκεπάζεις με μεμβράνη, τρυπάς με μαχαιρακι σε 5-10 σημεία.
    Μετά,κόβεις σε 5-6 κομμάτια και ετοιμάζεις μία σούπερ ομελέτα που τρώει ο πατέρας και δε δίνει στο παιδί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή