Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Ρεβίθια φούρνου της Μόσχας

Από την κ. Μόσχα Χατζηνικολή - Παναγιωτίδη - Κάρυστος





Υλικά
Μισό κιλό ρεβίθια
κρεμμύδια χοντροκομμένα σε ροδέλες,
πιπεριές-κερατάκια κόκκινες και πράσινες κομμένες σε ροδέλες,
λίγη ρίγανη (προαιρετικά) 
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε νερό τα ρεβίθια και μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση,τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα να βράσουν με νερό τόσο ώστε όταν θα έχουν βράσει (όχι να λιώσουν) να μείνει λίγο ζουμί.
Τα γυρίζουμε σ'ένα πυρέξ και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται, αλατοπίπερο,λάδι,τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.Τις αναλογίες και το πόσο στεγνά ή πόσο ψημένα τα θέλουμε το κανονίζει ο καθένας κατά τη προτίμησή του.
Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη ρίγανη.
Εμένα μου αρέσει να έχουν ξεροψηθεί πάνω-πάνω τα κρεμμύδια κι οι πιπεριές και να έχει μείνει παχύρρευστη σάλτσα.
Καλή μας ορεξούλα !!!