Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Γαύρος ξυδάτος της Χαρούλας


από τον κ. Νίκο Δαμίγο - Αυλωνάρι






Καθαρίζουμε το κεφάλι και τα εντόσθια από τους γαύρους και τους τοποθετούμε σε ένα τάπερ με ξύδι και αλάτι για 3 με 4 ώρες. Το ξύδι να σκεπάζει τους γαύρους. 
Στη συνέχεια τους αφαιρούμε το ξύδι και με προσοχή βγάζουμε και τα κόκκαλα.
Καθαρισμένο τον βάζουμε στο τάπερ, προσθέτουμε καλαμποκέλαιο (για να μην παγώνει), πιπεριά καυτερή, δάφνη, πιπέρι και σκόρδο.
Και ο μεζές για το ουζάκι μας είναι έτοιμος !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου