Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πεντανόστιμος παραδοσιακός Τραχανάς της Ζωής

Την συνταγή προσέφερε η Ταβέρνα ΖΩΗ στον Λιμιώνα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.




ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές της σούπας τραχανά ξινό
λίγο ελαιόλαδο
φέτα τριμμένη
2 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τον τραχανά και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για 10', να βράσει η σούπα μας και όταν αρχίσει να παίρνει μια κρεμώδη υφή αποσύρουμε από τη κουζίνα μας.
Τότε, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, καβουρδίζουμε τα κυβάκια ψωμιού και έπειτα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον τραχανά.
Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό ζεστό, σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα μας . Παρέα με ένα ποτηράκι κρασί, είναι ότι πρέπει !!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

1 σχόλιο:

  1. Απλό , λιτό και γευστικότατο!
    Σ ευχαριστουμε που τη μοιράστηκες μαζί μας :)

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή