Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μουστοκούλουρα αφράτα και νόστιμα


Από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων





Υλικά
2 ποτήρια μούστο
2 ½ ποτήρια λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 μπέκιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κοφτές σόδα
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Αλεύρι μαλακό όσο πάρουν

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον μούστο,το λάδι και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει λίγο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα και στο τέλος το αλεύρι. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα της αρέσκειάς μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Υ.Γ. Αν θέλουμε την ώρα που θα τα πλάθουμε να τα κυλήσουμε πάνω σε σουσάμι. Γίνονται πολύ ωραία!!!!!

7 σχόλια:

  1. Αχ! αχ! τι μου κάνεις.,.Τα λατρεύω..να τολμήσω να τα κάνω λες; Μία φορά που έφτιαξα δεν έγιναν όπως περίμενα.Δεν λες πόση ώρα περίπου..λόγω χρώματος δεν καταλαβαίνεις το ρόδισμα..Απάντησε μου αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου
      ελπίζω να σου ήρθε το μήνυμα στο mail. Θέλουν περίπου 20 λεπτά ή λίγο περισσότερο, με προσοχή πάντα, μην καούν

      Διαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, τα μουστοκούλουρα αρέσουν τρομερά σε μένα ( αλίμονο δυστυχώς) και στα εγγόνια μου και θα ήθελα να τα φτιάξω.Αύριο που θα πάω για κονιάκ για το ποτό που φτιάχνω θα πάρω και μούστο.Σ' ευχαριστώ και δηλώνω φαν του μπλοκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα σας...ωραια η συνταγη σας..αλλα δεν διευκρινιζεται την ακριβη ποσοτητα του μπεικιν!!!Οταν λετε 2 μπεικιν τι εννοειτε??2 φακελακια ???Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα σας...ωραια η συνταγη σας..αλλα δεν διευκρινιζεται την ακριβη ποσοτητα του μπεικιν!!!Οταν λετε 2 μπεικιν τι εννοειτε??2 φακελακια ???Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή