Από την κ. Σοφία Τσιμπίδη - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσια
1/2 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Χυμό 1 λεμονιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνουμε από το σταφύλι τις μεγάλες και καθαρές ρόγες. Τις πλένουμε καλά και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Αφήνουμε περίπου 2 ώρες σκεπασμένο να κατεβάσει τα ζουμιά του και μετά το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
Το σβήνουμε και το βάζουμε στην άκρη μέχρι την επόμενη μέρα, οπότε το ξαναβράζουμε. Βλέπουμε το σιρόπι μας αν έχει δέσει και αφού ρίξουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού το αφήνουμε να πάρει ακόμα μια βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το φυλάμε ζεστό, αλλά όχι καυτό, σε αποστειρωμένα βάζα.
Δείτε την προετοιμασία του γλυκού στον σύνδεσμο :
Μυστικά :
- Αν το γλυκό δεν πρόκειται να καταναλωθεί γρήγορα και θέλουμε να το διατηρήσουμε για καιρό πρέπει να φροντίσουμε να γίνει πιο σφιχτό το σιρόπι. Στην περίπτωση αυτή το σιρόπι θα σκουρήνει περισσότερο.
- Τα βάζα με το γλυκό που ανοίγουμε τα διατηρούμε στο ψυγείο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου