Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Παραδοσιακά λουκάνικα νότιας Εύβοιας

Γέμισμα παραδοσιακών λουκάνικων από την κ. Βούλα Παπαμιχαήλ - Κάρυστος.


Υλικά για 6 λουκάνικα
Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει 7 κιλά χοιρινό κρέας σε χοντροκομμένο κιμά
1 αντεριά χοιρινή
2 φλυτζάνια φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη στο μούλτι
1 φλυτζάνι θρούμπι
½ φλυτζάνι γλυκάνισο
1 ½ κουτ. σούπας πιπέρι
Λίγο μπαχάρι
1 ½ κουτ. σούπας κανέλλα σκόνη
175 γραμμάρια αλάτι
1 ποτήρι νερού κρασί
Και λίγο χλιαρό νερό για το ανακάτεμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβετε από 4 πορτοκάλια, 4 λεμόνια,4 μανταρίνια και 4 νεράτζια σε μια λεκάνη. Πλένετε 4 φορές τα αντεράκια με χλιαρό νερό, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο από το μείγμα των εσπεριδοειδών. Μετά γυρίζετε με μια ψιλή βεργούλα τα αντεράκια, το μέσα έξω και επαναλαμβάνετε το πλύσιμο άλλα 4 χέρια.
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά του κιμά και γεμίζετε τα αντεράκια είτε με μηχανή είτε με το ειδικό χωνί που είχαν οι παλιοί.
Κρεμάτε τα λουκάνικα στο τζάκι 2 μέρες με σιγανή φωτιά να καπνιστούν καλά και είναι έτοιμα .

1 σχόλιο: