Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα σπέσιαλ μαρμελάδα με ολόκληρα φρούτα


Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα "Η ΦΛΟΓΑ" - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου

Η τούρτα αυτή επικαλύπτεται με γκανάς




Υλικά

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
8 κουταλιές αλεύρι
12 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο
1 μπέικιν
2 βανίλιες σκόνη
2 κουταλιές νερό

Για το σιρόπι
3 κούπες τσαγιού νερό
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλιά νες καφέ
1/2 κούπα ζάχαρη.

Βράζουμε το μείγμα 5-8 λεπτά.

Για την κρέμα.
2 ερμόλ
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές κονιάκ

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια ωραία κρέμα.

Για τη μαρμελάδα χρησιμοποιούμε φράουλα με ολόκληρα φρούτα ή όποια άλλη γεύση προτιμάμε.

Για τη γκανάς
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουβερτούρες (στη διπλή δόση 3 κλασσικές κουβερτούρες και 1 γάλακτος)
3 κουταλιές βιτάμ
4 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές νερό
1 κουταλιά μέλι.

Ολα αυτά τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε συνέχεια με προσοχή μέχρι να γυαλίσει η σοκολάτα ( ή σε μπαιν μαρί) και στο τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά μέλι.
Το μέλι βοηθάει να κρατά μαλακή τη γκανάς μέσα στο ψυγείο.


Εκτέλεση
Το παντεσπάνι δεν το χωρίζουμε. Εκεί που το ψήνουμε εκεί το σιροπιάζουμε και το στολίζουμε. Γιαυτό το βάζουμε για ψήσιμο κατευθείαν στο ταψάκι που θα σερβίρουμε την τούρτα.
Η δόση αυτή είναι για ταψί 30 Χ 33. Αν θέλουμε σε ταψί κουζίνας διπλασιάζουμε τη δόση.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τ' ασπράδια τα οποία χτυπάμε σε μαρέγκα πολύ καλά.
Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε κακάο το οποίο έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε το νερό και τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν που το έχουμε κι αυτό κοσκινίσει.
Τέλος ρίχνουμε απαλά τη μαρέγκα και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω με προσοχή να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 C και το ψήνουμε για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.


Πώς ετοιμάζουμε την τούρτα
Αφού σιροπιάσουμε το παντεσπάνι αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στρώνουμε πάνω την κρέμα.
Πάνω στην κρέμα βάζουμε μερικές κουταλιές μαρμελάδα σε διάφορα σημεία ομοιόμορφα.
Εχουμε ετοιμάσει την τούρτα σχεδόν και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στη συνέχεια καθώς είναι κρύα η κρέμα και ζεστή - χλιαρή η γκανάς την ρίχνω πάνω από τη μαρμελάδα και την βάζω στο ψυγείο.
Αν θέλουμε κρατάμε 2 κουταλιές γκανάς και εκεί βουτάμε τις φράουλες και στολίζουμε την τούρτα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την τούρτα και σε ταψί που να ανοίγουν τα πλαϊνά οπότε αν παγώσουν οι κρέμες μπορούμε να τα αφαιρέσουμε και να στολίσουμε τα πλαϊνά με λίγη γκανάς.

Είναι τέλεια !!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


3 σχόλια:

  1. πραγματικα τελεια και πανευκολη.και γρηγορη θα ελεγα.οτι πρεπει δηλαδη επειδη τις μερες αυτες που εχουμε πολλες δουλειες.καλες γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητηρια για την χριστουγεννιατικη διακοσμηση του σαιτ.πολυ ομορφη.να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή