Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ανεβατές πίτες


Από την κ. Φιλιώ Γιαννακάρη 




Για το ζυμάρι
--------
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό όσο πάρει (περίπου 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού)
Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τα υλικά μας και φτιάχνουμε εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε να φουσκώσει (περίπου μια ώρα).


Για τη γέμιση
--------
Μισό ανθότυρο (περίπου 600 γραμμάρια)
1 αυγό
Ζάχαρη
Κανέλα
Δυόσμο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. (Ζάχαρη, κανέλα και δυόσμο βάζουμε ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε να έχουν οι πίτες μας).
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος ενός αυγού και με το χέρι μας το ανοίγουμε σε στρογγυλό και παχύ φύλλο.
Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και με το χέρι μας τραβάμε το φύλλο γύρω γύρω για να κλείσουμε μέσα τη γέμιση. Προσέχουμε να μην τρυπήσει το φύλλο. Τις πατάμε για να γίνουν πλακέ.
Ακουμπάμε σε ένα τραπεζομάντιλο που το έχουμε αλευρώσει καλά για να μην κολλήσουν. Δεν περιμένουμε να ξαναφουσκώσουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ζεστές με μέλι ή σκέτες.

Μπορούμε να τις φτιάξουμε, να τις βάλουμε στην κατάψυξη και να τις τηγανίσουμε όταν τις χρειαστούμε, όπως είναι παγωμένες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου