Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Σύκο, γλυκάκι κουταλιού

Από την κ. Δέσποινα Φακιώλη - Αλμυροπόταμος


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σύκα σφιχτά (να μην έχουν ανοίξει)
1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε καλά τα σύκα και τα κόβουμε στα 4. 
Τα βάζουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για να μη λιώσουν ανακατεύοντας ελαφρά.
Οποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. 
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει
Υπάρχει ένα μυστικό για τα φρούτα που έχουν σποράκια όπως τα σύκα. Προς το τελείωμα του βρασμού απλώνουμε τα σύκα σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο, σε μεσαία θερμοκρασία να στεγνώσουν, χωρίς να κολλήσουν. 
Στο τέλος του βρασμού ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού !!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου