Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Παραδοσιακή τραχανόπιτα



Από την κ. Ελένη Τσουμάρη


Υλικά

2 κούπες γλυκό τραχανά
1 κούπα νερό
2 κούπες γάλα
4 αυγά
1/2 κιλό φέτα
ελαιόλαδο

και 10 φύλλα χειροποίητα



Εκτέλεση
Βράζουμε τον τραχανά λίγο με το νερό, ρίχνουμε το γάλα. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να φουσκώσει και να κρυώσει.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά, τη φέτα, λίγο ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε τα φύλλα ένα - ένα, βάζουμε λίγη γέμιση και τα κάνουμε στριφτά σε ορθογώνιο ταψάκι.

Καλή επιτυχία !!!

1 σχόλιο: