Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Αλευρόπιτα της Εφης

Από την κ. Σοφία - Εφη Λούκα - Ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου 


ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
150 - 200 γραμμ. φέτα
λίγο λάδι
αλάτι ( με προσοχή λόγω της φέτας)
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Είναι απλή η εκτέλεση αυτής της πίτας. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200', βάζουμε μέσα το ταψί να κάψει καλά.
Σ'ενα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, λίγο λάδι και το πιπέρι ανακατεύοντας καλά. Θρυμματίζουμε λίγο απο το τυρί και το ρίχνουμε στον χυλό και ανακατεύουμε πάλι καλά. Μόλις κάψει το ταψί μας το βγάζουμε απο τον φούρνο, ρίχνουμε περίπου ενα φλυτ. του καφέ λάδι και κατευθείαν τον χυλό μας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια μας με την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε μέχρις ότου πάρει χρώμα περίπου 25-30'. Η ομορφιά αυτής της πίτας είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιό λεπτή.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου