Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινή πανσέτα με λάχανο



Από το περιοδικό ΗΧΩ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ της κ. Ιωάννας Μούτση - Κάρυστος
Το φαγητό μαγείρεψε η κ. Σεβαστή Νικολάου Ζωγράφου.





Υλικά :
6 μεγάλες χοιρινές πανσέτες χοντροκομμένες
1 λάχανο αφράτο
2-3 λεμόνια
λίγο πελτέ ντομάτας
αλάτι - πιπέρι
2 κρεμμύδια ξερά
λίγο σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση :
Κατ' αρχήν σοτάρουμε τις πανσέτες στο τηγάνι, τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, έπειτα κόβουμε το λάχανο σε φαρδειές λωρίδες, λίγο σέλινο, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε το λάδι από τις χοιρινές πανσέτες που είχαμε σοτάρει το ρίχνουμε στο φαγητό μας, αλλιώς βάζουμε ελαιόλαδο και αρκετό νερό να βράσει.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας πελτέ (όχι πολύ) και χαμηλώνουμε το φωτιά.
Προς το τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου