Από τον κ. Σταμάτη Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 1/1 κιλό καλαμαράκια σχετικά μεγάλα
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι άνιθο
Ρύζι
Ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μουστάκια από τα καλαμαράκια σε πολύ μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να πιούν τα πολλά υγρά τους.
Μετά ρίχνουμε στο τηγάνι 3/4 της κούπας λάδι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε μιά κούπα ρύζι το αφήνουμε μέχρι να γυαλίσει, και στη συνέχεια ρίχνουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο και δύο κούπες νερό, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε.Ανακατεύοντας με μία ξύλινη σπάτουλα, αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να πιεί τα ζουμιά του.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα. Προσοχή να μην καούμε !!
Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες, ή με κλωστή και βελόνα
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα. Προσοχή να μην καούμε !!
Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες, ή με κλωστή και βελόνα
Τα τοποθετούμε με τάξη σε κατσαρόλα, πλατειά και ρηχή και ρίχνουμε λάδι , αλάτι , πιπέρι και νερό.
Τα βράζουμε μία περίπου, σε μέτρια φωτιά.
Τα βράζουμε μία περίπου, σε μέτρια φωτιά.
Καλή επιτυχία !!!!
φωτο από το Διαδίκτυο |
Καλημέρα!!! Πρέπει να είναι υπέροχα!!!!!!!!!! Άκρως καλοκαιρινά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو