Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Από την κ. Σοφία Πατσούρα 



ΥΛΙΚΑ

1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
σταφίδες
κανέλλα
καρύδια



Για το σιρόπι
Νερό και ζάχαρη μαζί να πάρουν μια βράση


Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει ελαφρά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε μέχει να ροδίσει το σιμιγδάλι. 
Προσθέτουμε σταφίδες και καρύδια. Εν συνεχεία το σιρόπι και κατεβάζουμε απ΄τη φωτιά. Σκεπάζουμε με πετσέτα για μισή ώρα, μετά το βάζουμε σε φόρμα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου