Από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων
ΥΛΙΚΑ
Λουλούδια από κολοκύθια ένα μεγάλο μάτσο
Τυρί φέτα υπολογίζουμε με το μάτι πόση θέλουμε
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3-4 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Αλεύρι
Λίγο αλάτι-πιπέρι μπόλικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πηγαίνουμε πρωί-πρώι στο περιβόλι μας και μαζεύουμε τα λουλούδια από τα κολοκύθια (αν πάμε πιο αργά δε θα τα βρούμε ανοιχτά).
Τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά έξω και μέσα γιατί πολλές φορές έχουν μυρμήγκια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε τη φέτα και τη προσθέτουμε στο μπολ,ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κρεμμύδι, χτυπάμε τα αυγά καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα φέτα λουλούδια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να γίνει χυλός πηχτός.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε τόσο χυλό που να σκεπάζει τον πάτο του τηγανιού και να έχει 1 εκ. περίπου πάχος, τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές καλά και τη σερβίρουμε ζεστή με φέτα και σαλάτα.
Την τηγανίτα τη γυρίζουμε με ένα πιάτο όπως και την ομελέτα.
Ταιριάζει ωραιότατα με μια ειδική σαλάτα :
Σαλάτα:
Κόβουμε αντράκλα ή γλιστρίδα( ή βουρδουλάκου όπως το λένε στο χωριό μου Αρβανίτικα) από το περιβόλι τη πλένουμε καλά και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε αγγουράκι ρίχνουμε κάπαρη (προαιρετικά) αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο…
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
Λουλούδια από κολοκύθια ένα μεγάλο μάτσο
Τυρί φέτα υπολογίζουμε με το μάτι πόση θέλουμε
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3-4 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Αλεύρι
Λίγο αλάτι-πιπέρι μπόλικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πηγαίνουμε πρωί-πρώι στο περιβόλι μας και μαζεύουμε τα λουλούδια από τα κολοκύθια (αν πάμε πιο αργά δε θα τα βρούμε ανοιχτά).
Τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά έξω και μέσα γιατί πολλές φορές έχουν μυρμήγκια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε τη φέτα και τη προσθέτουμε στο μπολ,ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κρεμμύδι, χτυπάμε τα αυγά καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα φέτα λουλούδια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να γίνει χυλός πηχτός.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε τόσο χυλό που να σκεπάζει τον πάτο του τηγανιού και να έχει 1 εκ. περίπου πάχος, τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές καλά και τη σερβίρουμε ζεστή με φέτα και σαλάτα.
Την τηγανίτα τη γυρίζουμε με ένα πιάτο όπως και την ομελέτα.
Ταιριάζει ωραιότατα με μια ειδική σαλάτα :
Σαλάτα:
Κόβουμε αντράκλα ή γλιστρίδα( ή βουρδουλάκου όπως το λένε στο χωριό μου Αρβανίτικα) από το περιβόλι τη πλένουμε καλά και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε αγγουράκι ρίχνουμε κάπαρη (προαιρετικά) αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο…
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου