Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παραδοσιακά Γεμιστά : η νοστιμιά του καλοκαιριού


Από την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα





Υλικά:

5 ντομάτες
5 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
10 κουταλιές σούπας ρύζι
Λίγο μαϊντανό και δυόσμο
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψύχα. Κρατάμε μόνο την ψύχα, χωρίς τους σπόρους και το ζουμί, και το ρίχνουμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε ή αλέθουμε στο μπλέντερ και το κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ρύζι (1 κουτ. σούπας για κάθε λαχανικό). Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ¾ φλ. ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον μαιντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4. Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 C,(με αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα).

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου