Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Ραβανί παραδοσιακό


Από τη κ. Σταυρούλα Δροσάτου - Αλιβέρι Εύβοιας


Φτιαγμένο για μια όμορφη επέτειο
με προσθήκη σπιτικής κρέμας σαντιγύ !!! 


ΥΛΙΚΑ
6 Αυγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ΑΠ
Ξύσμα λεμονιού
4 Κουταλάκια της σούπας γάλα (φρέσκο)
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1 Βανίλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, μετά ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα μπέικιν, το σιμιγδάλι και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας σταθερά.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 22Χ34.
Το ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά

Σιρόπι (5 λεπτά)
2 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
Μισό βιτάμ στο τέλος να λιώσει όχι να βράσει.

Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!


2 σχόλια: