Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Παραδοσιακή μουσταλευριά


από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων


ΥΛΙΚΑ:

5 ποτήρια μούστο κομμένο
1 ποτήρι αλεύρι ή νισεστέ
Καρύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι
Κανέλα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο κρύο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μούστο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι, να μην έχει σβόλους .
Ανάβουμε την εστία μας και βάζουμε επάνω την κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να μη μας σβολιάσει μέχρι να πήξει ο μούστος και να γίνει σαν κρέμα.
Μόλις πήξει ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Με μια κουτάλα γεμίζουμε ρηχά πιάτα ή μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!


Υ.Γ. μπορείτε αν θέλετε να μην ρίξετε καρύδια και σουσάμι μέσα στη μουσταλευριά,
αλλά μόνο να τα πασπαλίσετε από πάνω.

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένη μουσταλευριά. Φτιάχνει η μαμά μου. Ακριβώς την ίδια συνταγή. Εμένα μου αρέσει να την τρώω ζεστή παρά κρύα.
    φιλιά και καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή