από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων
ΥΛΙΚΑ:
5 ποτήρια μούστο κομμένο
1 ποτήρι αλεύρι ή νισεστέ
Καρύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι
Κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο κρύο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μούστο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι, να μην έχει σβόλους .
Ανάβουμε την εστία μας και βάζουμε επάνω την κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να μη μας σβολιάσει μέχρι να πήξει ο μούστος και να γίνει σαν κρέμα.
Μόλις πήξει ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Με μια κουτάλα γεμίζουμε ρηχά πιάτα ή μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Υ.Γ. μπορείτε αν θέλετε να μην ρίξετε καρύδια και σουσάμι μέσα στη μουσταλευριά,
αλλά μόνο να τα πασπαλίσετε από πάνω.
Αγαπημένη μουσταλευριά. Φτιάχνει η μαμά μου. Ακριβώς την ίδια συνταγή. Εμένα μου αρέσει να την τρώω ζεστή παρά κρύα.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά και καλημέρα
ευχαριστούμε !!! Καλημέρες γλυκειές !!!
Διαγραφή