Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Κεφτέδες κολοκύθας (λιροκεφτέδες)


Από τον κ. Νικόλαο Κούκουζα



ΥΛΙΚΑ

2 κιλά λίρα (περίπου) κολοκύθα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Δυόσμο μπόλικο
Αλεύρι όσο πάρει
Αλεύρι σταρένιο για το πανάρισμα
Λάδι για το τηγάνισμα (ελαιόλαδο με ηλιέλαιο για να γίνουν τραγανοί)

η φωτο είναι από το διαδίκτυο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε τη λίρα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, αλατίζουμε και τραβάμε στην άκρη του μπωλ ή του ταψιού με κλίση για να στραγγίσουν όσα υγρά έχει η λίρα. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το αλεύρι ελέγχοντας να γίνει η ζύμη αφράτη όπως κάνουμε τους κρεατοκεφτέδες. 
Μέχρι εδώ η συνταγή είναι νηστήσιμη. Οποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει αυτά και τυρί φέτα για νοστιμιά.
Πανάρουμε και πλάθουμε κεφτέδες όσο μπορούμε πιο πλακέ. Εναλλακτικά αν δεν θέλοουμε τηγάνι, στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε ταψί, απλώνουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά. 


 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου