από την κ. Αριστέα Τόλια -καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Συνταγή του περασμένου αιώνα από το τετράδιο της γιαγιάς μου Αριστέας με τη γλώσσα της εποχής...
Συνταγή του περασμένου αιώνα από το τετράδιο της γιαγιάς μου Αριστέας με τη γλώσσα της εποχής...
Παίρνουμε ένα ψάρι το καθαρίζουμε, το αλατίζουμε και στίβουμε επ’αυτού ολίγο λεμόνι. Κόπτουμε 3 κρεμύδια, αρκετή ξυνίθρα, ένα δεμάτι σέσκουλα, μαδανό, σέλινο, ένα σκόρδο, τα γιαχνίζουμε με λάδι, προσθέτομε λίγες σταφίδες.
Αφού ψηθούν τα χόρτα, βάζουμε το ψάρι εις το πλασοτέ, το σκεπάζουμεν με τα χόρτα και ολίγην τομάτα πελτέ, προσθέτομε λάδι ολίγην γαλέττα τριμμένην και το βάζομε εις τον φούρνο επί τρία τέταρτα της ώρας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ξυνίθρα = χόρτο που δίνει ξινή γεύση σε σούπες, σάλτσες και χορτόπιτες.
Αφού ψηθούν τα χόρτα, βάζουμε το ψάρι εις το πλασοτέ, το σκεπάζουμεν με τα χόρτα και ολίγην τομάτα πελτέ, προσθέτομε λάδι ολίγην γαλέττα τριμμένην και το βάζομε εις τον φούρνο επί τρία τέταρτα της ώρας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ξυνίθρα = χόρτο που δίνει ξινή γεύση σε σούπες, σάλτσες και χορτόπιτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου