από την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα
Για τα σουτζουκάκια:
1 κιλό κιμά (ο,τι θέλετε, εγω προτιμώ το μοσχαρίσιο)
Για τα σουτζουκάκια:
1 κιλό κιμά (ο,τι θέλετε, εγω προτιμώ το μοσχαρίσιο)
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 κεφάλι σχεδόν σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κεφάλι σχεδόν σκόρδο ψιλοκομμένο
Τριμμένη φρυγανιά
3 κουτ. σούπας κύμινο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ξύδι
Λάδι
Πώς το φτιάχνουμε :
Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια. Τα πλάθουμε μακρόστενα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφού έχει βράσει καλά η σάλτσα, ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα και τα αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πιλάφι. Ρίχνουμε στο νερό το βιτάμ, τον κύβο και το αλατοπίπερο και μόλις βράσουν ρίχνουμε το ρύζι, αφού πρώτα το ξεπλύνουμε καλά. Μόλις το ρίξουμε ανακατέύουμε καλά μια φορά και όχι ξανά, αφηνοντάς να σιγοβράσει μέχρι να σχηματιστούν τρύπες στην επιφάνεια. Το τραβάτε απο τη φωτιά και το αφήνετε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι.
Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!!!
3 κουτ. σούπας κύμινο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ξύδι
Λάδι
Ρίγανη
Αλατοπίπερο
1 φλ. καφέ νερό για το ζύμωμα
Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ
1/2 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
Αλατοπίπερο
1/4 φλυτζ. λάδι
Λίγη κανέλλα
Για το πιλάφι:
2 φλυτζάνια κίτρινο ρύζι
5 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. σούπας βιτάμ
1 κύβο κότας.
Αλατοπίπερο
Αλατοπίπερο
1 φλ. καφέ νερό για το ζύμωμα
Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ
1/2 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
Αλατοπίπερο
1/4 φλυτζ. λάδι
Λίγη κανέλλα
Για το πιλάφι:
2 φλυτζάνια κίτρινο ρύζι
5 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. σούπας βιτάμ
1 κύβο κότας.
Αλατοπίπερο
Πώς το φτιάχνουμε :
Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια. Τα πλάθουμε μακρόστενα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφού έχει βράσει καλά η σάλτσα, ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα και τα αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πιλάφι. Ρίχνουμε στο νερό το βιτάμ, τον κύβο και το αλατοπίπερο και μόλις βράσουν ρίχνουμε το ρύζι, αφού πρώτα το ξεπλύνουμε καλά. Μόλις το ρίξουμε ανακατέύουμε καλά μια φορά και όχι ξανά, αφηνοντάς να σιγοβράσει μέχρι να σχηματιστούν τρύπες στην επιφάνεια. Το τραβάτε απο τη φωτιά και το αφήνετε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι.
Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου