από τον κ. Σταμάτη Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου
ΥΛΙΚΑ
8-10 μεγάλα καλαμάρια
1 κούπα ρύζι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα λάδι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο
αλάτι - πιπέρι
ΥΛΙΚΑ
8-10 μεγάλα καλαμάρια
1 κούπα ρύζι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα λάδι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε καλά. Κόβουμε τα πλοκάμια και τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια.Τα βάζουμε στο τηγάνι, μαζί με τα κρεμμυδάκια. Οταν έχουν τραβήξει τα νερά τους, προσθέτουμε το λάδι.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε καλά. Κόβουμε τα πλοκάμια και τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια.Τα βάζουμε στο τηγάνι, μαζί με τα κρεμμυδάκια. Οταν έχουν τραβήξει τα νερά τους, προσθέτουμε το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας παράλληλα το ρύζι. (Εγώ προτιμώ μπασμάτι). Προσθέτουμε μισή κούπα νερό και ρίχνουμε και τον άνιθο. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του. Αυτό αποτελεί την γέμιση.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα ράβουμε ή τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Προσέχουμε να αφήσουμε λίγο περιθώριο γιατί το ρύζι φουσκώνει. Τα τοποθετούμε σε ρηχή κατσαρόλα σειρά-σειρά ρίχνουμε λίγο λάδι και νερό που να τα σκεπάζει μέχρι την μέση.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά με 1 ώρα και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πολύ νόστιμη κι αγαπημένη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!!