- Τώρα την Τυρινή οι ΓΕΥΣΕΙΣ αναρτούν παραδοσιακές συνταγές με γάλαΓαλακτομπούρεκο παραδοσιακό από την κ. Σοφία Καλαμπαλίκη - Χαλκίδα
ΥΛΙΚΑ
2,5 κιλά γάλα
1/4 σιμιγδάλι ψιλό
70 γρ ρύζι, φουσκωμένο σε νερό και κομμένο, παλιά το έτριβαν με μπουκάλι
500 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
6 αυγά
3 βανίλιες
φλούδα απο μισό λεμόνι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο βούτυρο lurpak
ΣΙΡΌΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
ξύλο κανέλλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το φλούδι λεμονιού το ρύζι και ανακατεύουμε με σύρμα συνέχεια έως ότου δέσει η κρέμαμετά αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε πρώτα, ΠΡΟΣΟΧΗ για να μην ψηθούν τα αυγά,ρίχνουμε σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα και τις βανίλλιες.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τα φύλλα ένα ένα στρώνουμε τα μισά κάτω, ρίχνουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα πάνω χαράζουμε ελαφρά, τα πάνω-πάνω φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα 1 ώρα.
Μόλις το βγάλουμε, αφού το ροδίσουμε πολύ καλά, έχουμε έτοιμο το σιρόπι, χλιαρό και το σιροπιάζουμε
Για να έχουμε τραγανό φύλλο πρέπει να το ροδίσουμε πολύ καλά και να δέσουμε το σιρόπι περισσότερο, δηλαδή να γίνει ποιό παχύρευστο.Σημείωση : Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ρύζι με σιμιγδάλι δηλ. 70γρ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Ετικέτες
- ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ (7)
- ΑΡΧΙΚΗ (3)
- ΒΡΑΒΕΙΑ (2)
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ (2)
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ (12)
- ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ (20)
- ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΠΟΤΑ (5)
- ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (6)
- ΜΟΥΣΙΚΗ (1)
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ (52)
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ (56)
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΖΩΗ (6)
- ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ (13)
- ΣΑΛΑΤΕΣ-ΤΟΥΡΣΙΑ-ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ (6)
- ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (2)
- ΤΥΡΙΑ (2)
- ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ (5)
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΕΙΜΕΝΑ (12)
- ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (14)
- GOURMET ΓΕΥΣΕΙΣ (9)
Σάββατο 16 Μαρτίου 2013
Γαλακτομπούρεκο παραδοσιακό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου