Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Παστίτσιο από τις Ροβιές


Από την κ. Ρούλα Δημουλάκη από τις Ροβιές - βόρεια Εύβοια



Υλικά για 10 περίπου άτομα

1 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 3
1 κρεμμύδι μεγάλο
λίγη κανέλα
μπαχάρι
ντομάτα, μπορείτε να βάλετε πελτέ φρέσκια ή ντοματάκια κονσέρβας

για την μπεσαμέλ
2 κουταλιές σούπας φυτίνη
περίπου ένα ποτήρι του νερού αλεύρι σταρίσιο
1 λίτρο γάλα
λίγο αλάτι
μοσχοκάρυδο
2 αυγά

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύοντας συνέχεια τον αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό (μια γενναία κουταλιά της σούπας) αραιωμένο με νερό ή ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή ντοματάκια κονσέρβας, αλάτι πιπέρι κανέλα τριμμένη ή ξυλάκι, μπαχάρι μερικούς κόκκους και το αφήνουμε να βράσει κανένα τέταρτο περίπου.
Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όχι πολύ καλά γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Τα σουρώνουμε και τα ζεματάμε (αν θέλουμε) με φυτίνη. Τα αδειάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο και από πάνω τον κιμά.
Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο (να είναι χλιαρό) λιώνουμε τη φυτίνη και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα καλά να μη μας σβολιάσει και προσθέτουμε λίγο αλατάκι, την ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. την αδειάζουμε πάνω από τον κιμά στο ταψί μας και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου