Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το τηγανόψωμο της Γιώτας


Από την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα


Υλικά:
1/2 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
Λίγο λάδι
Λίγο χλιαρό νερό
Μυζήθρα βαρελίσια
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε χοντρό στρογγυλό φύλλο, περίπου στο μέγεθος ενός πιάτου. Ανοίγουμε φύλλο χονδρουλό, το κόβουμε με ένα πιάτο στρογγυλή πίτα και το αλείφουμε με μυζήθρα βαρελίσια. 
Το σκεπάζουμε από πάνω με άλλο ένα ίδιο φύλλο, βρέχουμε τις άκρες να κολλήσουν και τις πατάμε με πηρούνι. Αφού έχουμε κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 πλευρές.
Συνηθίζω μόλις τα βγάζω απο το τηγάνι, να τα ανοίγω και να τους βάζω φέτες ντομάτας μέσα.
Δοκιμάστε τα!

1 σχόλιο:

  1. Την ζύμη την αφήνετε να φουσκώσει πρώτα, το τηγάνισμα γίνετε με πολύ λάδι η ισα να καλύπτετε ο πάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή