Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μανιτάρια στη σχάρα


Από τον κ.Γιώργο Μαλλιώρα
http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/370---bbq---sauce-bbq-.html

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

Τα μανιτάρια, εκτός απ’ τις γνωστές συνταγές που υπάρχουν και είναι πάρα πολλές, μπορούμε να τα κάνουμε και ψητά σε σχάρα στην ψησταριά μας. Γίνονται πολύ νόστιμα και πολλοί λένε πως μοιάζουν με κρέας όταν είναι ψητά. Έχω ψήσει πολλές φορές μανιτάρια στην ψησταριά μου. Και τα συνδυάζω με μία sauce από μανιτάρια η οποία γίνεται από τα μικρά μανιτάρια, που δεν μπορούν να ψηθούν στην ψησταριά μας και από τα κοτσάνια τα οποία αφαιρούμε από τα μεγαλύτερα μανιτάρια τα οποία προορίζονται για ψήσιμο.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Δύο πακέτα μανιταριών πλευρώτους (μεγάλα τεμάχια)
Λεμόνι
Λάδι
Μείγμα μπαχαρικών bbq  
Κάρβουνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πριν ανάψουμε φωτιά στην ψησταριά μας προετοιμάζουμε πρώτα τα μανιτάρια μας. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα κοτσάνια απ’ τα μανιτάρια.

Τα τοποθετούμε σε στρώσεις μέσα σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε σε κάθε στρώση μείγμα μπαχαρικών bbq, τόσο όσο και το αλάτι που θα χρησιμοποιούσαμε για να τα αλατίσουμε.

Όταν τα κάρβουνα στην ψησταριά μας έχουν ανάψει καλά, τα απλώνουμε και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς ρίχνοντας πάνω στα κάρβουνα στάχτη, την οποία έχουμε κρατήσει από προηγούμενα ψησίματα.
Επισημαίνετε πως τα μανιτάρια θέλουν χαμηλής έντασης φωτιά, για να ψηθούν καλά, να μείνουν ζουμερά και να μην μας καούν. Πάνω απ’ τα κάρβουνα τοποθετούμε την σχάρα μας, η οποία πρέπει να είναι ανοξείδωτη και να έχει βέργες σε πυκνή διάταξη για να μην μας πέφτουν τα μανιτάρια- κυρίως τα μικρότερα- μέσα στην φωτιά κατά την στιγμή που τα γυρίζουμε. 

Πριν αρχίσουμε να ψήνουμε τα μανιτάρια μας τα ραντίζουμε με ελάχιστο λαδολέμονο και τα τοποθετούμε στην σχάρα με την λεία επιφάνεια προς τα πάνω.


Αφήνουμε να ψηθούν καλά απ’ την μία μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα και γυρίζουμε απ’ την άλλη. Καλό είναι να τα γυρίσουμε μόνο μια φορά ή το πολύ δύο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!


Για πολλές πολλές λεπτομέρειες στο http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/370---bbq---sauce-bbq-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου