Ζουμερές κοτομπουκιές με πεντανόστιμη τραγανή κρούστα. Δοκιμάστε τις και θα τις λατρέψετε....
Υλικά:
1 κιλό στήθος κοτόπουλου
3 αυγά
1 πακέτο φρυγανιές
1 χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
Αλατοπίπερο
Αλευρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες το κοτόπουλο και το ξεπλένουμε καλά. Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα. Σπάμε στο μιξεράκι τις φρυγανιές να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την πάπρικα . Σε διαφορετικό πιάτο ανακατεύετε τα αυγά και το αλατοπίπερο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνετε το αλέυρι.
Η σωστή σειρά παναρίσματος είναι: Αλεύρι-Αυγά-Φρυγανιά. Ποτέ μην τα μπερδεύετε!
Αφού λοιπόν πανάρετε τις κοτομπουκιές, βάζετε το λάδι να κάψει και τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά. Για πιο ευκολία, τις τηγανίζω στην φριτέζα. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμες. Μην τις παρατηγανίσετε γιατί θα γίνουν ξερές. Πάντα τις συνοδεύω με πατάτες τηγανιτές με λίγη ρίγανη και τυρί τριμμένο απο πάνω, αλλά και με μια σπιτική σως που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στην σαλάτα του Σεφ.
Υλικά για την σως:
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 γουλιά ούζο
Τα ανακατεύετε όλα μαζί και ... σερβίρετε. Καλή Επιτυχία !!!
Υλικά για την σως:
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 γουλιά ούζο
Τα ανακατεύετε όλα μαζί και ... σερβίρετε. Καλή Επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου