- Υλικά
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
3 φακελάκια μαγιά
1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
2 ποτήρια ελαιόλαδο καλό
Αλεύρι όσο πάρει
Προετοιμασία - Κάνουμε ένα προζύμι με αλεύρι, μαγιά και 1 ποτήρι χλιαρό νερό. Αφού φουσκώσει ρίχνουμε περίπου ενάμισυ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα ποτήρι του νερού χλιαρό νερό ακόμα και δύο ποτήρια λάδι. Ζυμώνουμε σαν τα ψωμιά με αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη προς το σκληρό (όχι πολύ μαλακή).
Τα πλάθουμε μακρόστενα φραντζολάκια λεπτά και με μια σπάτουλα κόβουμε τα παξιμαδάκια μέχρι κάτω. Επειδή θα χαλάσει το σχήμα τους με την πίεση, με τα δύο χέρια τα μαζεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν. Δεν χρειάζεται να
ψηθούν και πολύ καλά, αν κρατάνε λίγο μέσα δεν πειράζει. Τα βγάζουμε, τα χωρίζουμε, τα απλώνουμε πάλι στο ταψί και σε σιγανό φούρνο τα φρυγανίζουμε. Δεν θέλει δυνατό φούρνο γιατί θα πικρίσει το λάδι. - Αυτή η δόση βγάζει περίπου 60 κομμάτια ανάλογα βέβαια και με το πάχος που τα κόβουμε
- ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Ετικέτες
- ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ (7)
- ΑΡΧΙΚΗ (3)
- ΒΡΑΒΕΙΑ (2)
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ (2)
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ (12)
- ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ (20)
- ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΠΟΤΑ (5)
- ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ (6)
- ΜΟΥΣΙΚΗ (1)
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ (52)
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ (56)
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΖΩΗ (6)
- ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ (13)
- ΣΑΛΑΤΕΣ-ΤΟΥΡΣΙΑ-ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ (6)
- ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΒΟΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (2)
- ΤΥΡΙΑ (2)
- ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ (5)
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΕΙΜΕΝΑ (12)
- ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (14)
- GOURMET ΓΕΥΣΕΙΣ (9)
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
Παραδοσιακά παξιμαδάκια λαδιού
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου