Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Οι κουραμπιέδες της Γωγώς


Από την κ. Γωγώ Κάπαρη 


 

Υλικά :

500 γρ. βούτυρο γάλακτος,
500 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας (2 πακέτα των 250 γρ.κερκύρας),
2 κρόκους αυγών,
ένα πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη,
μισό κρασοπότηρο ούζο,
250 γρ. αμύγδαλα ανάλατα καβουρδισμένα,
1 πιατάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό,
1 φαρινάπ (500 γρ),
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες.


Εκτέλεση:
Τα αμύγδαλα τα βουτάμε για λίγο σε ζεστό νερό τα ξεφλουδίζουμε τα καβουρδίζουμε και τα αλέθουμε στο μπλεντερ. 
Χτυπάμε αρκετά στο μίξερ τα βούτυρα ώσπου να απρίσουν, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ούζο, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και στο τέλος τα αλεύρια με τις βανίλιες αφού τα έχουμε κοσκινίσει (εδώ βάζουμε χέρι). Η ζύμη είναι μαλακή.
Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχήματα, όπως αστεράκια, καρδιές κ.α.
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τυλίγουμε στην άχνη.



Καλή επιτυχία , η συνταγή είναι πολύ παλιά και δοκιμασμένη χρόνια !!

2 σχόλια:

  1. Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή, σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά , γεμάτα υγεία αγάπη και δημιουργική διάθεση για ..άπειρες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή