Από την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Ομελέτα των αρχαίων Ρωμαίων
Πρωτότυπο κείμενο:
patina de asparagisadicies in mortario asparagorum praecisuras, quae proiciuntur, teres, suffundes vinum, colas. teres piper, ligusticum, coriandrum viridem, satureiam, cepam, vinum, liquamen et oleum, sucum transferes in patellam perunctam, et, si volueris, ova dissolves ad ignem, ut obliget. piper minutum asparges.
patina de asparagisadicies in mortario asparagorum praecisuras, quae proiciuntur, teres, suffundes vinum, colas. teres piper, ligusticum, coriandrum viridem, satureiam, cepam, vinum, liquamen et oleum, sucum transferes in patellam perunctam, et, si volueris, ova dissolves ad ignem, ut obliget. piper minutum asparges.
(Απίκιος 4,2)
Ομελέτα με σπαράγγια
Βάζεις στο γουδί τις άκρες των σπαραγγιών, που εξέχουν, τις τρίβεις, τις ραντίζεις με κρασί και τις σουρώνεις. Τρίβεις πιπέρι, λιγυστικό, πράσινο κορίανδρο, θύμβρα, κρεμμύδι, κρασί, liquamen και λάδι, μεταφέρεις τον χυλό σε τηγάνι αλειμμένο ( με λάδι) το βάζεις στη φωτιά και, αν θέλεις, προσθέτεις αυγά για να δέσει. Πασπαλίζεις με ψιλοτριμμένο πιπέρι
Καλή επιτυχία!
Ομελέτα με σπαράγγια
Βάζεις στο γουδί τις άκρες των σπαραγγιών, που εξέχουν, τις τρίβεις, τις ραντίζεις με κρασί και τις σουρώνεις. Τρίβεις πιπέρι, λιγυστικό, πράσινο κορίανδρο, θύμβρα, κρεμμύδι, κρασί, liquamen και λάδι, μεταφέρεις τον χυλό σε τηγάνι αλειμμένο ( με λάδι) το βάζεις στη φωτιά και, αν θέλεις, προσθέτεις αυγά για να δέσει. Πασπαλίζεις με ψιλοτριμμένο πιπέρι
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου