Η συνταγή προέρχεται από τον Συνεταιρισμό Γυναικών "Η ΑΒΑΛΩΝΑ" πρώην δήμου Αυλώνος και μας δόθηκε από τον κ. Σταμάτη Μούντριχα
Χρειαζόμαστε :
5 κιλά φρέσκο πρόβειο γάλα
1 κουταλιά της σούπας πρόβειο γιαούρτι 3 ημερών
Πώς το φτιάχνουμε :
Βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 18 βαθ. C. Oι παλιοί βάζανε το δάχτυλο και με την εμπειρία τους καταλαβαίνανε την σωστή θερμοκρασία.
Διαλύουμε την κουταλιά του γιαουρτιού σε ένα ποτήρι του κρασιού με νερό (αυτό λειτουργεί ως μαγιά. Το ρίχνουμε στο βρασμένο και κρυωμένο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε το γάλα σε κεσεδάκια και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον (40- 50 βαθ.C).
Σε τρείς- τέσσερις ώρες είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου