Από την κ. Αναστασία Τζαχρήστου - Χαλκίδα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
8 αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα[οχι καθαρισμένα]
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
3 κουταλάκια γεμάτα μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπώ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ.
Σε ένα μπωλ έχω ανακατέψει καλά τα αμύγδαλα χονδροκομμένα, τη φρυγανιά, το μπαίκιν πάουντερ, την κανέλλα, την βανίλια.
Τα ρίχνω στους κρόκους και τα κτυπώ πολύ καλά. Σε ενα ταψάκι έχω στρώσει λαδόκολλα και ρίχνω τα υλικά για να ψηθούν σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα
ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
1\2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Κανέλα
2 σταγόνες λεμόνι. Το βράζω για 2-3 λεπτά
Για να ρίξω το σιρόπι πρέπει η αμυγδαλότουρτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο
ΚΡΕΜΑ
Υλικά
1 Πατισερί κρέμα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
1 αυγό
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ : Σαντιγύ με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και βανίλια
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ
Χωρίζω με μια κλωστή το παντεσπάνι και βάζω στη μέση την κρέμα όταν αρχίζει να πήζει βάζω το επάνω παντεσπάνι. Την αφήνω να παγώσει πολύ καλά γιαυτό είναι προτιμότερο να γίνεται από την προηγούμενη μέρα.
Οταν είναι έτοιμη διακοσμώ με κορνέ την τούρτα και τρίβω σοκολάτα ή ρίχνω τρούφα.
Η συνταγή είναι της μητέρας μου από πολύ παλιά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
8 αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα[οχι καθαρισμένα]
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
3 κουταλάκια γεμάτα μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπώ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ.
Σε ένα μπωλ έχω ανακατέψει καλά τα αμύγδαλα χονδροκομμένα, τη φρυγανιά, το μπαίκιν πάουντερ, την κανέλλα, την βανίλια.
Τα ρίχνω στους κρόκους και τα κτυπώ πολύ καλά. Σε ενα ταψάκι έχω στρώσει λαδόκολλα και ρίχνω τα υλικά για να ψηθούν σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα
ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
1\2 φλυτζάνι τσαγιού νερό.
Κανέλα
2 σταγόνες λεμόνι. Το βράζω για 2-3 λεπτά
Για να ρίξω το σιρόπι πρέπει η αμυγδαλότουρτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο
ΚΡΕΜΑ
Υλικά
1 Πατισερί κρέμα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
1 αυγό
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ : Σαντιγύ με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και βανίλια
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ
Χωρίζω με μια κλωστή το παντεσπάνι και βάζω στη μέση την κρέμα όταν αρχίζει να πήζει βάζω το επάνω παντεσπάνι. Την αφήνω να παγώσει πολύ καλά γιαυτό είναι προτιμότερο να γίνεται από την προηγούμενη μέρα.
Οταν είναι έτοιμη διακοσμώ με κορνέ την τούρτα και τρίβω σοκολάτα ή ρίχνω τρούφα.
Είναι λίγο δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Και μετά τα καλαμάρια, ένα γλυκάκι είναι ότι πρέπει! Όμως με τα γλυκά δεν τα καταφέρνω καθόλου καλά... Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχει ποτιστεί επαρκώς το παντεσπάνι; Στην τελευταία μου προσπάθεια το σιρόπιασα τόσο, που στο τέλος διαλύθηκε... Όμως δεν έβλεπα τα το "ρουφάει" στις άκρες, γι'αυτό έριξα παραπάνω σιρόπι και μετά... απλά την πάτησα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη τούρτα! Γεια στα χέρια σας!
Το παντεσπάνι δεν πρέπει να μουλιάζει. Λειτουργεί κάπως σαν το σφουγγάρι...ρουφάει και πάει παντού...Λίγο σιρόπι λοιπόν !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή