Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Παστέλι από τα Αντιά Καβοντόρου


από τη κ. Φιλιώ Γιαννακάρη 
Αυτή τη συνταγή την έχω από τη μητέρα μου


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μέλι
1 κιλό σουσάμι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού αμύγδαλο καβουρντισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζομε το μέλι με τη ζάχαρη και το βάζομε στη φωτιά. Όταν αρχίσουν να λειώνουν ρίχνομε το σουσάμι και το αμύγδαλο κι ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (περίπου 15 λεπτά). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε στο μάρμαρο της κουζίνας, το οποίο έχουμε βρέξει με λίγο νερό για να μην κολλήσει, απλώνοντάς το όσο το δυνατό σε μεγαλύτερη επιφάνεια, ώστε το πάχος του να είναι ένα περίπου δάχτυλο. Αφού μισοκρυώσει το κόβουμε σε παστελοειδή κομμάτια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου