Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Κρέας στη γάστρα με πατάτες γιαχνί

Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου

ΥΛΙΚΑ
6-7 πατάτες
2 κρεμμύδια κομμένα
4 μερίδες κρέας (εγώ έβαλα χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο)με οτι κρεας θέλουμε
2-3 δαφνόφυλλα
Λίγους κόκκους μπαχάρι ή 1 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
Πιπέρι –αλάτι –λάδι
2 κουταλιές γεμάτες πελτέ ή τριμμένη φρέσκια ντομάτα 
νερό
λίγη ρίγανη 10 λεπτά πριν το σβήσιμο του φαγητού(προαιρετικά) ΄



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες . Τις βάζουμε μέσα στην γάστρα ρίχνουμε το κρεμμύδι, βάζουμε το κρέας, δαφνόφυλλο, πιπέρι αλάτι και μπαχάρι.
Λιώνουμε σε ένα ποτήρι τον πελτέ και τον ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μαζί με αρκετό νερό. Προσθέτουμε το λάδι και την ρίγανη στο τέλος περίπου 10 λεπτά πριν κλείσουμε τον φούρνο (όχι πιο νωρίς γιατί η ρίγανη πικρίζει το φαγητό ).
Σκεπάζουμε το φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 c πάντα θα ελέγχουμε το φαγητό μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε νερό, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Αυτό το φαγητό γίνεται και χωρίς κρέας, νηστίσιμο ένα κλασικό φαγητό που τρώγεται και την άλλη μέρα ευχάριστα!!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου