από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο
1 κρόκο αυγού
2-3 βανίλιες για τη ζύμη
2 κουταλιές του γλυκού μπέκιν πάουντερ
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα κ καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο
Αλεύρι όσο πάρουν, η ζύμη να είναι σφιχτή.
και
Υλικά
800 γρ βούτυρο αγνό1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο
1 κρόκο αυγού
2-3 βανίλιες για τη ζύμη
2 κουταλιές του γλυκού μπέκιν πάουντερ
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα κ καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο
Αλεύρι όσο πάρουν, η ζύμη να είναι σφιχτή.
και
2-3 πακέτα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ……!!!!!!
3-4 βανίλιες σκόνη ακόμα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη για 15’-20’να ασπρίσει το βούτυρο καλά, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το τσίπουρο, τις βανίλιες, το μπέκιν, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Πλάθουμε σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη για 15’-20’να ασπρίσει το βούτυρο καλά, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το τσίπουρο, τις βανίλιες, το μπέκιν, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Πλάθουμε σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα ταψί κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με τις βανίλιες. Σε μία μεγάλη λαδόκολλα βάζουμε τους κουραμπιέδες και όπως είναι ζεστοί με ένα μεγάλο σουρωτήρι τους πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα…..
Αυτοί οι κουραμπιέδες γίνονται αφράτοι και δεν λασπώνουν στο στόμα όταν τους τρώμε. Τους φτιάχνω κάθε χρόνο και έχουν επιτυχία
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ……!!!!!!
Η μάνα μου είναι Αγ.Αννιώτισσα. Εκεί στους κουραμπιέδες αντί για τσίπουρο βάζουν ούζο. Το άρωμα του κουραμπιέ με το ανθόνερο πριν περαστούν στην άχνη, είναι μοναδικά τέλειος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς?
ΑπάντησηΔιαγραφή