Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Καλαμαράκια γεμιστά με σάλτσα ούζου

Από την κ. Ελένη Ζορμπά - Χαλκίδα



Υλικά..
1 κιλό καλαμαράκια μέτριου μεγέθους καθαρισμένα.
300 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο.
μια κούπα ρύζι γλασέ .
1 νεροπότηρο ούζο.

Εκτέλεση
Κόβουμε τα πλοκάμια του καλαμαριών πολύ ψιλά βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα προσθέτουμε το κρεμμυδάκι τον άνηθο ψιλοκομμένο τα φέρνουμε μια δυο βόλτες και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι σβήνουμε με το μισό ούζο.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το υλικό αυτό και τα τοποθετούμε σε μια μικρή γάστρα,ρίχνουμε λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, και νεράκι 4 κούπες τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα περίπου ,10 λεπτά πριν τα αποσύρουμε από το φούρνο ρίχνουμε το υπόλοιπο ούζο.

Καλή επιτυχία..

ΣΧΟΛΙΑ

Eleni Zorba : Οδηγίες προς ναυτιλλομένους για το γέμισμα των καλαμαριών : Κρατάμε με το αριστερό χέρι το καλαμάρι έχοντας τον αντίχειρα στη μέσα μεριά του καλαμαριου.Τώρα χρειαζόμαστε ένα ένα μικρό  κουταλάκι ή με το χέρι τα γεμίζουμε, οδοντογλυφίδες για να τα κλείσουμε και δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω !!!!!

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένο φαγητό τα γεμιστά καλαμάρια! Παλιότερα είχα φτιάξει ένα τεράστιο! Εκτός του ότι το χρυσοπλήρωσα, βαρέθηκα και να γεμίζω!
    Η συνταγή φαίνεται πολύ γευστική! Μ'αρέσει που είναι μετρίου μεγέθους τα καλαμάρια. Το σχόλιο στο τέλος, ιδιαιτέρως βοηθητικό!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλούμε να κατεβάσετε τη φωτόαπό το παρακαλούμε να κατεβάσετε την φωτο από το http://www.pandespani.com/syntages/kalamaria-gemista-ouzo/
    άμεσα. Δεν έχετε άδεια αναδημοσίευσης ούτε και χειρότερα, παραποίησης του original άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή