Από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων
ΥΛΙΚΑ
Διάφορα άγρια χόρτα του βουνού(λάπαθα,παπαρούνα,καυκαλ
ήθρες,μαρουλίθρα οπωσδήποτε για το άρωμα της,ότι άγριο χόρτο υπάρχει).
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά τριμμένα
Δυόσμο αρκετόΕλαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Αλάτι,πιπέρι
(δεν σας γράφω ποσότητες γιατί είναι ανάλογα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΥΛΙΚΑ
Διάφορα άγρια χόρτα του βουνού(λάπαθα,παπαρούνα,καυκαλ
ήθρες,μαρουλίθρα οπωσδήποτε για το άρωμα της,ότι άγριο χόρτο υπάρχει).
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά τριμμένα
Δυόσμο αρκετόΕλαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Αλάτι,πιπέρι
(δεν σας γράφω ποσότητες γιατί είναι ανάλογα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε κ στεγνώνουμε τα χόρτα,τα κόβουμε όπως συνήθως για τις πίτες σε μια λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,φτιάχνουμε χυλό σφιχτό(όχι πέτρα όμως όπως μου είπε η γιαγιά) κ αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τα χόρτα-ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει,κόβουμε σε κομμάτια κ σερβίρουμε……
Το άρωμα κ η γεύση αυτής της πίτας είναι συγκλονιστική, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε….μας λέει η κ. Ρούπα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…..!!!!!
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τα χόρτα-ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει,κόβουμε σε κομμάτια κ σερβίρουμε……
Το άρωμα κ η γεύση αυτής της πίτας είναι συγκλονιστική, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε….μας λέει η κ. Ρούπα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…..!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου