ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό ντομάτες- 5 αυγά- λάδι- αλάτι- πιπέρι- ρίγανη ή θυμάρι- μισό φλιτζάνι του τσαγιού φέτα (πικάντικη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Έπειτα τις ρίχνουμε στο τηγάνι να πιούνε τα υγρά τους.
Προσθέτουμε και το λάδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί η ντομάτα για δέκα λεπτά περίπου.
Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε σε αυτά μια κουταλιά της σούπας νερό, πιπέρι, αλάτι (λίγο), τα χτυπάμε πάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα της ομελέτας στο τηγάνι με προσοχή, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία και παράλληλα ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα.
Όταν το φαγητό απορροφήσει όλα τα υγρά του και μείνει μόνο με το λαδάκι, ρίχνουμε τη φέτα (τριμμένη). Ανακατεύουμε πάλι σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις η φέτα αρχίζει να λιώνει, αποσύρουμε το τηγάνι. Πασπαλίζουμε τη στραπατσάδα μας, με πιπέρι και ρίγανη ή με θυμάρι για πιο έντονο άρωμα. Προσοχή στο αλάτι, μη το παρακάνουμε γιατί ήδη η φέτα θα αρμυρίζει λίγο το φαγητό.
ΜΥΣΤΙΚΟ: 1) Αν η ντομάτα δεν είναι πολύ γλυκιά, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και ένα κουταλάκι του γλυκού (κοφτή) ζάχαρη. Νοστιμίζει και δίνει άλλη γεύση. 2) Συνοδέψτε τη στραπατσάδα με παγωμένη μπύρα ή ντόπιο κόκκινο κρασί.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Θεανώ Περήφανου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου