Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα

από την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα Εύβοιας
  • ΥΛΙΚΑ
    1 Πακέτο φύλλο κρούστας
    1 κεσεδάκι γιαούρτι
    1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
    4 αυγά
    1 μπέικιν πάουντερ
    2 βανίλιες
    Ξύσμα σπό 2 πορτοκάλια
    ΣΙΡΟΠΙ
    2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
    2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
    φλούδες από 2 πορτοκάλια
    Εκτέλεση
    Στρώνουμε πατσαβουρέ στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε ζεστό στο ζεστό γλυκό.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

    Φτιάχτε το και θα με θυμηθείτε, λέει η κ. Γιώτα Αλούκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου