Από την κ. Ασπασία Μιμούση - Ιστιαία Εύβοιας
Πλένουμε το χταπόδι καλά και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα που καίει πάνω στην εστία της κουζίνας , περιμένοντας να σωθούν τα υγρά του χωρίς να προσθέσουμε άλλο υγρό , με σκεπασμένη την κατσαρόλα.Κάθε 5 λεπτά το γυρνάμε με μια πηρούνα έως ότου ετοιμάζεται να κολλήσει σχεδον στο σκεύος και έχει βγάλει μια κολλώδη ουσία σαν ζελέ.Ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι και το αφήνουμε σε βρασμό να εξατμιστεί περίπου ένα 7λεπτο και σβήνουμε την εστία.Τώρα είναι έτοιμο για
1. ψητό στην σχάρα 2. κοκκινιστό με μακαρονάκι 3. να το φάμε ξυδάτο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο
Πλένουμε το χταπόδι καλά και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα που καίει πάνω στην εστία της κουζίνας , περιμένοντας να σωθούν τα υγρά του χωρίς να προσθέσουμε άλλο υγρό , με σκεπασμένη την κατσαρόλα.Κάθε 5 λεπτά το γυρνάμε με μια πηρούνα έως ότου ετοιμάζεται να κολλήσει σχεδον στο σκεύος και έχει βγάλει μια κολλώδη ουσία σαν ζελέ.Ρίχνουμε ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι και το αφήνουμε σε βρασμό να εξατμιστεί περίπου ένα 7λεπτο και σβήνουμε την εστία.Τώρα είναι έτοιμο για
1. ψητό στην σχάρα 2. κοκκινιστό με μακαρονάκι 3. να το φάμε ξυδάτο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο
- Σημ. ειδικό μυστικό είτε για φρέσκο, είτε για κατεψυγμένο χταποδάκι και γίνεται μαλακό σαν μπαμπάκι και ζουμερό με όλη την θαλασσινή του νοστημιάΠιθανότητα αποτυχίας : μηδενική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου