από την κ. Γιώτα Περήφανου - Σπιάδα Λίμνης
Χριστουγεννιάτικες δίπλες όλο γλύκα με μέλι και καρύδια, μια συνταγή παραδοσιακή με ευβοϊκή αύρα...Υλικά:
6 αυγά
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλιτζάνια μέλι
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και όσο αλεύρι θα χρειαστεί ώστε να έχουμε μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε με αυτά 8 μικρά μπαλάκια. Έπειτα τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα.
Στη συνέχεια θα πάρουμε την κάθε ζύμη ξεχωριστά για να ανοίξουμε με τον πλάστη λεπτά (πολύ λεπτά) φύλλα. Αν έχετε μηχανή για ζυμαρικά μπορείτε να την περάσετε από εκεί και θα γίνει αμέσως υπέροχη!!!
Κόβουμε σε παραλληλόγραμμα με ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα για πίτσα
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει και είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε τις δίπλες
Διπλώνουμε τα φύλλα σε ρολάκια χαλαρά και τα βουτάμε στο λάδι, το οποίο έχει κάψει πολύ καλά. Μπορούμε όμως να τυλίξουμε τη ζύμη σε ένα πηρούνι αφήνοντάς το στην κατσαρόλα για να πάρουν οι δίπλες μας κυκλικό σχήμα (εξαρτάται πως τις θέλουμε...)
Αφού αποκτήσουν χρώμα (προσοχή μην τις αφήσετε πολύ και ξεραθούν... τις θέλουμε αφράτες) τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μέχρι να στραγγίξουν θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας
Βάζουμε το μέλι και το νερό να βράσουν για μερικά λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε τις δίπλες μέσα να τραβήξουν λίγα λεπτά.
Οι δίπλες μας είναι έτοιμες και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη σε μια πιατέλα ρίχνοντας πολύ καρύδι και κανέλα.
Καλή σας όρεξη και επιτυχία!!!!
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλιτζάνια μέλι
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και όσο αλεύρι θα χρειαστεί ώστε να έχουμε μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε με αυτά 8 μικρά μπαλάκια. Έπειτα τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα.
Στη συνέχεια θα πάρουμε την κάθε ζύμη ξεχωριστά για να ανοίξουμε με τον πλάστη λεπτά (πολύ λεπτά) φύλλα. Αν έχετε μηχανή για ζυμαρικά μπορείτε να την περάσετε από εκεί και θα γίνει αμέσως υπέροχη!!!
Κόβουμε σε παραλληλόγραμμα με ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα για πίτσα
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει και είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε τις δίπλες
Διπλώνουμε τα φύλλα σε ρολάκια χαλαρά και τα βουτάμε στο λάδι, το οποίο έχει κάψει πολύ καλά. Μπορούμε όμως να τυλίξουμε τη ζύμη σε ένα πηρούνι αφήνοντάς το στην κατσαρόλα για να πάρουν οι δίπλες μας κυκλικό σχήμα (εξαρτάται πως τις θέλουμε...)
Αφού αποκτήσουν χρώμα (προσοχή μην τις αφήσετε πολύ και ξεραθούν... τις θέλουμε αφράτες) τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μέχρι να στραγγίξουν θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας
Βάζουμε το μέλι και το νερό να βράσουν για μερικά λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε τις δίπλες μέσα να τραβήξουν λίγα λεπτά.
Οι δίπλες μας είναι έτοιμες και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη σε μια πιατέλα ρίχνοντας πολύ καρύδι και κανέλα.
Καλή σας όρεξη και επιτυχία!!!!
Αμάν δίπλες! Από τα πολύ αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα γλυκά! Γιατί νόμιζα ότι είναι δύσκολες στο φτιάξιμο; Ωραία κι εύκολη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα! Με υγεία, αγάπη, χαμόγελα και... πολλές εύγεστες συνταγές!
Είναι πανεύκολη συνταγή !
ΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά !!!
Θα τη λατρέψετε!!!!!!!!! Πολύ εύκολη συνταγή!!!!!!!!!!!!!!!! Καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και γεμάτες γλύκα συνταγές!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε Γιώτα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου και Καλές Γιορτές !!!