Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι κουραμπιέδες της Αριστέας

από την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
"Οι κουραμπιέδες της γιαγιάς μου της Αριστέας"



Υλικά
1.200 γραμμάρια Αλεύρι
650 γραμμάρια Βούτυρο γάλακτος λιωμένο (από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα)
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
½ ποτηράκι κονιάκ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
Βανίλια

Παρασκευή
Χτυπάμε βούτυρο, ζάχαρη, κρόκο, σόδα, βανίλια, κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 200 C για 15 λεπτά.

Σημ. Οταν τους «κρύβουμε» στην άχνη προσθέτουμε σε αυτή ένα κουταλάκι νισεστέ


Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου