από την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
"Οι κουραμπιέδες της γιαγιάς μου της Αριστέας"
Υλικά
1.200 γραμμάρια Αλεύρι
650 γραμμάρια Βούτυρο γάλακτος λιωμένο (από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα)
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
½ ποτηράκι κονιάκ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
Βανίλια
Παρασκευή
Χτυπάμε βούτυρο, ζάχαρη, κρόκο, σόδα, βανίλια, κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Υλικά
1.200 γραμμάρια Αλεύρι
650 γραμμάρια Βούτυρο γάλακτος λιωμένο (από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα)
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
½ ποτηράκι κονιάκ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
Βανίλια
Παρασκευή
Χτυπάμε βούτυρο, ζάχαρη, κρόκο, σόδα, βανίλια, κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 200 C για 15 λεπτά.
Σημ. Οταν τους «κρύβουμε» στην άχνη προσθέτουμε σε αυτή ένα κουταλάκι νισεστέ
Καλή επιτυχία
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου