Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα "ΦΛΟΓΑ" Αγιος Ιωάννης Αλιβερίου
Φαγάκι νηστίσιμο που συνηθίζεται στα παραθαλάσσια χωριά μας
Φαγάκι νηστίσιμο που συνηθίζεται στα παραθαλάσσια χωριά μας
Υλικά
Καλή μας όρεξη!
8 μεγάλα καλαμάρια
½ κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
3 κόκκους μπαχάρι
3 φύλλα δάφνης
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
1.Αρχικά, κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μία κούπα λάδι μαζί με τις τρεις σκελίδες σκόρδο. Μόλις μαραθούν, βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.
2.Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ με νερό και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το λευκό κρασί, τρεις κόκκους μπαχάρι, τρία δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Το μυστικό είναι να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη για να κόψουμε την οξύτητα της ντομάτας.
3.Βάζουμε και τη σάλτσα μας στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
4.Σερβίρουμε και μέχρι την τελευταία μπουκιά, δε σηκώνουμε κεφάλι!
½ κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
3 κόκκους μπαχάρι
3 φύλλα δάφνης
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
1.Αρχικά, κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μία κούπα λάδι μαζί με τις τρεις σκελίδες σκόρδο. Μόλις μαραθούν, βγάζουμε το σκόρδο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια.
2.Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ με νερό και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το λευκό κρασί, τρεις κόκκους μπαχάρι, τρία δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Το μυστικό είναι να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη για να κόψουμε την οξύτητα της ντομάτας.
3.Βάζουμε και τη σάλτσα μας στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
4.Σερβίρουμε και μέχρι την τελευταία μπουκιά, δε σηκώνουμε κεφάλι!
Καλή μας όρεξη!
ΣΗΜ. Η αναγραφή των καταστημάτων εστίασης της Εύβοιας δεν είναι διαφημιστική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου