Από την κ. Σοφία Εφη Λούκα - Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου
Υλικά
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές αλάτι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
8 αυγά χτυπημένα
1 1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
Υλικά
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές αλάτι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
8 αυγά χτυπημένα
1 1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
Παρασκευή
Aνακατέψτε το γάλα με το αλάτι και το σιμιγδάλι σε μια λεκανίτσα. Αφήστε το μίγμα να σταθεί μια ώρα για να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Ρίξτε τα αυγά και όσο αλεύρι σηκώσει και ζημώστε, ώστε να επιτύχετε μια ζύμη λεία και ελαστική. Αφήστε την να σταθεί σκεπασμένη μια ώρα..
Πάρτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα..Απλώστε τα σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο και αφήστε τα να τραβήξουν μερικά λεπτά. Περάστε τα από τη μηχανή που κόβουμε τις χυλοπίτες σε ότι μέγεθος θέλουμε (λεπτές η χοντρές). Στη συνέχεια απλώστε τις χυλοπίτες επάνω σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο και αφήστε τες να στεγνώσουν σε δροσερό μέρος που αερίζεται, 5-6 ημέρες. Βάλτε τες σε τουρβά και διατηρήστε τες κρεμασμένες σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσοχή ο χώρος που φυλάσσονται τα ζυμαρικά δεν πρέπει να έχει υγρασία !!!
Το γάλα ζεστό?
ΑπάντησηΔιαγραφή