Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Πάστα ελιάς : μια νοστιμιά από την Εύβοια

Από την κ. Αριστέα Τόλια
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου



Χρειαζόμαστε :
Μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
Αντσούγιες πλυμένες και ψιλοκομμένες
Κάπαρη
Λεμόνι

Παρασκευή :
Πολτοποιούμε τις ελιές, τις αντζούγιες και την κάπαρη και αναμειγνύουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει μαλακό. Ρίχνουμε λίγο λεμόνι εάν μας αρέσει η γεύση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αυτή τη νοστιμιά τη διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο. 

Απολαύστε την με ζυμωτό ψωμί και ένα ποτήρι ευβοϊκό κρασί !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου