Από την κ. Αριστέα Τόλια
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Χρειαζόμαστε :
Μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
Αντσούγιες πλυμένες και ψιλοκομμένες
Κάπαρη
Λεμόνι
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Χρειαζόμαστε :
Μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
Αντσούγιες πλυμένες και ψιλοκομμένες
Κάπαρη
Λεμόνι
Παρασκευή :
Πολτοποιούμε τις ελιές, τις αντζούγιες και την κάπαρη και αναμειγνύουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει μαλακό. Ρίχνουμε λίγο λεμόνι εάν μας αρέσει η γεύση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αυτή τη νοστιμιά τη διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο.
Πολτοποιούμε τις ελιές, τις αντζούγιες και την κάπαρη και αναμειγνύουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει μαλακό. Ρίχνουμε λίγο λεμόνι εάν μας αρέσει η γεύση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αυτή τη νοστιμιά τη διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο.
Απολαύστε την με ζυμωτό ψωμί και ένα ποτήρι ευβοϊκό κρασί !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου