Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ελιές τσακιστές

από την κ. Τόνια Παλαμίδη - Κάρυστος




Χρειαζόμαστε
Πράσινες γερές ελιές: 1 κιλό (προτιμήστε μικρές ελιές)
Νερό: 1 λίτρο
Χοντρό αλάτι: 100 γρ.
Λεμόνι: 1 μεγάλο (το χυμό)
Μάραθο: 3 - 4 κλαδάκια (προαιρετικά)

Παρασκευή
Πλένετε τις ελιές. Βάζετε λίγες - λίγες σε σακούλα και τις χτυπάτε με ένα σφυράκι να σπάσουν (όχι πολύ δυνατά, για να μην διαλυθούν). Ξεπλένετε τις τσακισμένες ελιές με χλιαρό νερό και τις βάζετε σε δοχείο με μπόλικο νερό, να τις σκεπάζει, για 2 μέρες, να ξεπικρίσουν. Αυτές τις 2 μέρες, αλλάζετε το νερό τακτικά. Λιώνετε το αλάτι στο 1 λίτρο νερό. Βάζετε τις ελιές στο δοχείο που θα τις φυλάξετε, μαζί με το μάραθο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την άρμη. Κλείνετε και φυλάτε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μέχρι να ετοιμαστούν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της ελιάς, μπορείτε από καιρό σε καιρό να δοκιμάζετε για να δείτε πότε θα είναι έτοιμες).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου