Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Κολοκυθόπιτα παραδοσιακή με πράσινο κολοκύθι και τραχανά

Από την κ. Μαρία Ρούπα -Ραπταίοι Μεσοχωρίων


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
750γρ αλεύρι κοσκινισμένο
λίγο αλάτι
λίγο ξύδι
νερό όσο πάρει(χλιαρό)
ελαιόλαδο για το άλειμα των φύλλων

ΓΕΜΙΣΗ
1 - 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
100γρ τραχανά σταρένιο(γλυκό)
250γρ ανθότυρο(μυζήθρα)τρίμματα
300γρ φέτα τρίμματα
2-3 αυγά φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη απο βραδύς και την βάζουμε στο ψυγείο.Την άλλη μέρα μία ώρα πριν ανοίξουμε το φύλλο τη βγάζουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πόσο εύκολα ανοίγει το φύλλο,σχεδόν μόνο του....
Τρίβουμε τα κολοκύθια απο βραδύς σε μία λεκάνη κ προσθέτουμε τον τραχανά για να φουσκώσει (εδώ επιτρέψτε μου να σας πω,οτι η πεθερά μου την φτιάχνει με ένα κολοκύθι πράσινο μεγάλο από το περιβόλι που το κόβει στη μέση, βγάζει τα σπόρια και ξύνει τη σάρκα του με ένα κουτάλι. Εμείς μπορούμε να την φτιάξουμε με μικρά κολοκυθάκια. Την άλλη μέρα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα....Σε ένα ταψί στρώνουμε 3 φύλλα κάτω αλείφοντας καλά το καθένα με ελαιόλαδο,βάζουμε τη γέμιση κ σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα αλείφοντας πάντα με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις χωρίς αέρα για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς στην τελευταία σκάρα της κουζίνας...
Εγώ την λατρεύω αυτή την πίτα......γίνεται μούρλια......

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ....!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου