Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ντοματοκεφτέδες χωριάτικοι της Εύβοιας

Από την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Εύβοιας
Μια εύκολη νοστιμιά που την παλιά εποχή έφτιαχναν στα χωριά οι γιαγιάδες μας με τις περιβολίσιες ντομάτες που μοσχοβολούσαν 


Υλικά
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες.
2 κρεμμύδια μέτρια
Ενα ματσάκι μαϊντανό
200 γραμμάρια αλεύρι
Αλάτι - πιπέρι
4 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Λιώνουμε τις ντομάτες καλά στο μπλέντερ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα υλικά μας σε μια βαθειά σουπιέρα και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δούμε το μείγμα να δένει και να μην τρέχει. Προσθέτουμε λαδάκι, αλατάκι και πιπεράκι. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και με το κουτάλι παίρνουμε από το έτοιμο μείγμα και βάζουμε να τηγανιστούν οι ντοματοκεφτέδες μας γυρίζοντάς τους να τηγανιστούν καλά από τις δύο πλευρές. 
Οι ντοματοκεφτέδες όπως και τα άλλα παρόμοια εδέσματα είναι ευαίσθητα στο τηγάνι. Θέλουν συνεχή παρακολούθηση να μην καούν.

Συνοδεύονται με φρέσκο ή ξερό ντόπιο τυρί και κρασί άσπρο !!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου